Project Recreatieoord Enkhuizer Zand naar de volgende fase

Enkhuizen – De ontwikkeling van het Recreatieoord Enkhuizer Zand (REZ) is een stap dichterbij. Het voorontwerp bestemmingsplan wordt binnenkort geplaatst op www.ruimtelijkeplannen.nl vooruitlopend op de formele ter inzage legging. Op woensdagavond 10 oktober om 19.30 uur vindt er een informatieavond plaats voor belangstellenden in de RSG Enkhuizen, Boendersveld 3.

De ontwikkeling van het Recreatieoord Enkhuizer Zand bestaat uit het realiseren van:

  • een breed openbaar strand met een lengte van circa 1200 meter inclusief ligweides;
  • fietspaden en opwaardering van openbaar groen en wegen;
  • voldoende parkeerplaatsen;
  • huisvesting en een uitkijkpost voor de reddingsbrigade;
  • Ca. 180 recreatiebungalows;
  • een nieuwe seizoenscamping gecombineerd met een passantencamping;
  • een zeilschool met groepsaccommodatie.

Wethouder Erik Struijlaart: “Het college van Enkhuizen is blij dat er na een lange en gedegen voorbereiding een volgende fase wordt bereikt. De ontwikkelingen van deze nieuwe faciliteiten dicht bij onze enorm aantrekkelijke binnenstad is uniek voor Nederland en gaat een belangrijke een impuls geven aan de lokale en regionale economie, werkgelegenheid en het recreatieve aanbod van Enkhuizen.”

Bestemmingsplan
Voor het gehele gebied wordt een nieuw bestemmingsplan vastgesteld. Dit plan beschrijft wat er in het gebied mag gebeuren. De formele periode van de ter inzage legging (zes weken) waarbinnen ook gereageerd kan worden op het plan volgt binnenkort. Deze wordt op de gebruikelijke wijze kenbaar gemaakt met een publicatie.

Ontwerp aangepast
Na een selectie procedure is het ‘Vestingmodel’ geselecteerd. Dit model is nader uitgewerkt en gedetailleerd. Zo is de ingang van het recreatiepark vanaf het water meer naar het noordoosten verplaatst. Hiermee wordt een betere weerstand geboden tegen de invloeden van wind en water. Tevens is de vorm van de baai aangepast, waardoor een goede inpassing in het gebied wordt bereikt. Ook is de wegenstructuur en de inrichting van het openbaar gebied met parkeren en fietspaden nader uitgewerkt.

Onderzoek parkeerplaatsen
De afgelopen tijd heeft in opdracht van de Provincie een onafhankelijke ‘verkenner’ gesprekken gevoerd met alle betrokken partijen. Aanleiding is de wens van het bestuur van het Zuiderzeemuseum om bezoekers dichterbij te laten parkeren. De komende periode wordt er nader onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om aan deze wens tegemoet te komen.

Gemeente Enkhuizen

Geef een reactie