politie zoekt deze man voor een babbeltruc en bankpasfraude

Hoorn – Op donderdag 25 juli zijn twee bejaarde dames van 89 en 90 jaar slachtoffer geworden van een identieke babbeltruc en bankpasfraude.

In de ochtend (om 10.30 en 11.30 uur) belde een man naar de huistelefoon met de mededeling dat hij een pakketje had. De man zou vaker aan de deur hebben gestaan, maar de bewoonsters zouden toen niet thuis zijn geweest. Aan de telefoon vroeg de man of het goed was dat hij later op de dag even langs kon komen om het pakketje te overhandigen. Er moest alleen wel 1 euro gepind worden om het pakketje in ontvangst te nemen. Beide dames gingen hiermee akkoord.

Ongeveer een uurtje later (om 11.30 uur bij de ene mevrouw en om 12.00 uur bij de andere mevrouw) stond de man voor de deur aan het Visserseiland. Het 90-jarige slachtoffer gaf haar bankpas en pincode aan de man. Nadat de man de code had ingetoetst, kreeg zij de pas weer terug. Maar even later kwam zij erachter dat zij niet haar bankpas had teruggekregen, maar die van iemand anders. Toen zij de bank belde om haar pas te blokkeren, werd haar gezegd dat er 1000 euro van haar rekening was gehaald. 

De 89-jarige vrouw hoefde niet haar bankpas te geven, maar gaf wel haar pincode aan de man. 
Hier vroeg de bezorger of hij misschien binnen een glaasje water mocht drinken en dit mocht van de bewoonster. De vrouw ging hem voor en legde haar pinpas op de tafel. Toen de man wegging, zag zij dat haar pas nog steeds op tafel lag. Toen zij ’s avonds iets wilde afrekenen, bleek haar pas het niet te doen. Op dat moment zag zij dat het niet haar pinpas was maar van heel iemand anders. Bij navraag bij de bank bleek van haar rekening 2050 euro te zijn opgenomen. 

Op camerabeelden is te zien dat de zogenaamde pakketbezorger op 25 juli om 12.22 en 13.37 uur, twee maal 1000 euro opneemt met de bankpassen van de slachtoffers. Dit doet hij bij een pinautomaat aan het Stationsplein in Hoorn. Ook heeft de man 1050 euro opgenomen bij een automaat in een casino aan de Westfriese Parkweg in Hoorn.

Herkent u de man op de foto’s? Neem dan contact op met de recherche in Hoorn via 0900-8844.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *