Politie in kogelvrije vesten omsingelen woning vanwege (nep) vuurwapens

Hoorn – Omstreeks 21:30 uur kreeg de politie een melding dat er in de Kersenboogerd een persoon met een vuurwapen een woning in liep, op het balkon stond met het vuurwapen en zelfs een paar keer het vuurwapen zou ‘afdrukken’.

Daar aangekomen trof de politie meerdere jongeren aan voor de woning. 1 persoon liep direct naar binnen en deed de voordeur dicht. De politie omsingelde de woning en onderwierpen de personen buiten aan een fouillering om te zien of ze een vuurwapen bij zich hadden. Dit ging niet zonder slag of stoot. Er werd niet geluisterd, waardoor de politie dreigde met geweld.

Een ouder van één van de jongens kwam naar buiten en vroeg wat er aan de hand was. Nadat de politie de ouder had ingelicht, kwam zij al snel weer aan met twee nep vuurwapens, op afstand niet van echt te onderscheiden.

Twee personen uit de groep werden aangehouden omdat ze de politie met de dood bedreigden en beledigde. Een derde persoon werd aangehouden omdat die voldeed aan het signalement van de persoon die met het vuurwapen zwaaide. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Reacties

%d bloggers liken dit: