Politie houdt 2 jongeren aan in Wognum

WOGNUM – Twee jongens van 15 en 17 jaar uit Hoorn zijn maandagochtend betrapt tijdens een inbraak bij de hondenvereniging in Wognum aangehouden. Zij zijn ook verdacht van een serie inbraken in dezelfde nacht

image

Een getuige zag rond zes uur het duo lopen op het terrein van de hondenvereniging op de Kleine Zomerdijk en vertrouwde het niet. Bij het zien van de gewaarschuwde agenten ging het tweetal er op een scooter vandoor. De bestuurder van de scooter, een 15-jarige jongen uit Hoorn, werd klem gereden ter hoogte van de Westfrieseparkweg in Hoorn. De tweede verdachte, die tijdens de achtervolging van de scooter was gesprongen, werd niet veel later, na een korte zoektocht, ook in de kraag gevat. Bij de inbraken waren flesjes sportdrank en etenswaren buitgemaakt.

Niet veel later kwamen bij de politie meldingen binnen dat ook bij een tennisvereniging aan de Clappslaan en een voetbalvereniging aan de Sportlaan was ingebroken. En ook bij drie clubgebouwen van voetbalverenigingen in Nibbixwoud, Midwoud en Hoorn bleek te zijn ingebroken. De politie onderzoekt de rol van de verdachten bij deze vijf inbraken.

Bron tekst: NHD

Reacties

Laatste Twitter berichten