Politie achtervolging in de binnenstad van Hoorn

Hoorn – Gisteravond rond 21.30 uur, reed een agent over de Willemsweg toen hij een auto zag rijden met kapotte verlichting. Vanwege de verkeersveiligheid wilde de agent de bestuurder erop aanspreken. Op het moment dat de agent zijn dienstauto keert om achter de auto aan te rijden ziet hij dat de bestuurder het gaspedaal intrapt.

De agent geeft een stopteken maar daar wordt niet aan voldaan en de snelheid wordt opgevoerd tot wel 100 kilometer per uur over de Draafsingel richting de binnenstad. Hierdoor ontstaat er een hele gevaarlijke situatie, een auto met kapotte verlichting en hele hoge snelheid.

De agent blijft zijn positie doorgeven, ondertussen rennen alle agenten uit het bureau om naar hun voertuigen te gaan. Het toegangshek wordt al opengezet en er vliegen drie dienstauto’s en een motorrijder met toeters en bellen de poort uit, richting de binnenstad.

De bestuurder blijft onverstoord met hoge snelheid doorrijden richting het stationsgebied. Hier remt hij niet af en vliegt ter hoogte van de ING Bank over de bussluis. De collega heeft geen keuze en gaat er met gematigde snelheid en goede stuurmanskunsten omheen.

Op het Keern staat het verkeer stil omdat er een trein aankomt. Tot schrik van de agent pakt de bestuurder de andere rijbaan tegen het verkeer in en gaat voor de spoorbomen stilstaan. De agent rent de auto uit om de bestuurder aan te spreken en uit de auto te trekken. Op dat moment ziet hij een bekend gezicht in de auto. De auto geeft gas en gaat om de spoorbomen heen, op een paar centimeter achter de trein langs. De situatie wordt steeds gevaarlijker, de bestuurder wil duidelijk niet gepakt worden.

De agent rent weer naar zijn voertuig en zet wederom de achtervolging in. Over de Van Dedemstraat en de Koepoortsweg. Omdat de bestuurder een voorsprong had raakt de agent hem uit het zicht.

Gelukkig zijn de andere eenheden in de buurt en wordt er druk gezocht. Hierbij hebben oplettende en geschrokken burgers ons heel goed geholpen. Ze dirigeerden de agenten in de goede richting en daar zag de motoragent de persoon lopen met een tweede persoon. Nadat de agenten hem even hebben gevolgd in afwachting van extra agenten is de persoon aangesproken en vervolgens aangehouden voor alle bizarre capriolen die hij heeft uitgehaald in de stad.

Nadat hij in de boeien was geslagen realiseerde hij zich blijkbaar dat hij naar het politie bureau moest. Hier was hij niet van gediend en kwam het hele woordenboek met de ergste woorden uit zijn mond. Eenmaal op het politie bureau bleef dit doorgaan en is hij met behulp van meerdere agenten in de cel geplaatst.

Als laatste wenste hij niet mee te werken aan de alcohol- en drugstest. De persoon mocht de nacht doorbrengen op het politie bureau.

Omdat dit niet de eerste keer was dat hij met een ongeldig verklaard rijbewijs reed. Is zijn auto inbeslaggenomen, deze zal de persoon niet meer terugkrijgen.

De politie wil de oplettende burgers heel erg bedanken.

Reacties

%d bloggers liken dit: