Persoon met alcohol op aangehouden, haalt daarna dronken zijn auto weer op

Enkhuizen – Vannacht stond de politie in Enkhuizen op het Westeinde toen zij bij de verkeerslichten Randweg / Westeinde een auto een burnout hoorde en zagen maken.

Hierna ging de auto via het Westeinde de Westerstraat op. Gezien het feit dat de bestuurder het nodig vond om een burnout van 25 meter te maken ging de politie achter het voertuig aan. De agenten zagen dat het voertuig met zeer hoge snelheid over de Westerstraat reed. Nadat de agenten achter het voertuig reden gaven zij een stopteken, hier gaf de bestuurder geen gehoor aan en ging er vandoor. Met de optische en geluidsignalen aan gingen de agenten met hoge snelheid door het centrum van Enkhuizen. Ter hoogte van de Havenweg kwam de bestuurder tot het besef dat hij het niet ging winnen en parkeerde de auto daar scheef in twee parkeervakken.

Bij controle bleek de 22-jarige bestuurder onder invloed van alcohol te zijn. Hierop heeft de politie hem aangehouden voor meerdere feiten.

Op het politiebureau bleek na de ademanalyse de bestuurder 855 UGL te blazen. Dit resulteerde erin dat het rijbewijs direct is ingevorderd.

Uit de systemen bleek dat hij al vaker onder invloed had gereden de afgelopen jaren. Na het schriftelijk werk te hebben afgehandeld is de beste man in vrijheid gesteld en opgehaald door een vriend. De man ging met een dagvaarding en een paar bekeuringen de deur uit.

De agenten hadden een onderbuik gevoel dat hij weer direct naar zijn auto in Enkhuizen zou gaan, waarop de collega’s in de omgeving gingen posten. Na ongeveer 45 minuten ging de auto weer rijden. Waarop de collega’s hun dienstauto direct voor de auto parkeerde. Na controle bleek het om de zelfde persoon te gaan en nog steeds onder invloed van alcohol. Weer aangehouden voor het rijden onder invloed, maar ook voor het rijden met een rijverbod en het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Als laatste is zijn voertuig in beslag genomen omdat hij er blijkbaar niet van leert.

Als bijvangst bleek de bestuurder die de man had opgehaald bij het bureau in Hoorn en terugbracht naar Enkhuizen ook onder invloed van alcohol te rijden.

Hierop is deze man ook aangehouden en overgebracht naar Hoorn. De eerste persoon blies nu 625 UGL en de andere 450 UGL. Deze mocht wel zijn rijbewijs houden en krijgt een flinke bekeuring.

Reacties