Persoon aangehouden na flinke achtervolging

Update – Enkhuizen – Op zaterdagavond hield de politie drie verdachten aan wegens diefstal of verduistering van een personenauto. De verdachten een19-jarige man uit Bovenkarspel en 17-jarige jongens uit Heerhugowaard en Enkhuizen
Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie melding dat de eigenares van een personenauto achter haar auto aanreed op de  Drechterlandseweg in de richting Grootebroek. De auto was na een avond stappen uitgeleend aan een jongen, maar deze had het voertuig niet volgens de gemaakte afspraak teruggebracht. Toen de eigenares de auto zag rijden, had zij de achtervolging ingezet en direct de politie gewaarschuwd.
De politie nam de achtervolging over, waarbij de vluchtende auto regelmatig snelheden van boven de honderd kilometer haalde op een weg waar vijftig gereden mag worden. Ook reed de bestuurder tegen de richting van het verkeer in. Iedere keer als de politie de auto in wilde halen, stuurde de bestuurder doelbewust op de politieauto af om de weg te blokkeren. Op de Flevolaan kon de politie de auto op geen andere manier laten stoppen dan door met de politieauto de andere auto licht aan te tikken. Hierdoor raakte de vluchtauto in de slip en kwam tot stilstand. De bestuurder werd achter het stuur weggetrokken, maar hij begon op de politie in te slaan. Uiteindelijk kon de 17-jarige jongen uit Enkhuizen naar de grond gewerkt worden en worden aangehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Twee andere inzittenden werden eveneens aangehouden.
De bestuurder bleek in januari 2017 ook al te zijn bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs.

Reacties