Overval met vuurwapens in een woning in …..

Hoorn- Ja in welke plaats eigenlijk? Het maakt niet uit, want het is alweer even geleden. Op die dag gebeurt er dit: 
Er komt een melding van een overval in een woning binnen op het alarmnummer 112. De meldkamer stuurt diverse surveillancewagens naar het opgegeven adres en houdt een open lijntje met de melder. Die ziet dat er vier personen met bivakmutsen en vuurwapens in de tuin van de buren staan. De info wordt direct gedeeld met de agenten die onderweg zijn.
De melder ziet dat de overvallers de woning binnendringen. De agenten, die bijna bij de woning arriveren, maken via de mobilofoon afspraken om zo snel mogelijk tot actie over te gaan. Als er sprake is van een overval dan zijn er immers mensen in nood. Met getrokken pistolen naderen de agenten het huis. De laatste info van de melder is dat de personen nog in de woning zijn. 
De agenten nemen positie in en beoordelen de situatie. Zijn er omstanders die gevaar kunnen lopen? Staan we niet in elkaars vuurlinie? Hoeveel slachtoffers zijn er? Zijn er vluchtwegen voor de overvallers? Wordt het een gijzeling? De woning is omsingeld en de spanning loopt op.
Een van de agenten geeft via zijn portofoon door dat hij via het raam aan de zijkant van de woning een persoon in de huiskamer ziet staan met een machinepistool in zijn handen en een bivakmuts op. Dan roept dezelfde agent: STOP, STOP, STOP……………
Want er klopt iets niet…
Hij ziet dat het jongens zijn die oorlogje spelen. Wat blijkt? Ze zijn zestien jaar oud.

Dit verhaal is waar gebeurd. In ons werkgebied. Het had ook anders af kunnen lopen. Ook hier zijn nepvuurwapens in omloop. De foto? Die is van de wapens die toen in beslag zijn genomen.
Bron/Foto:Politie Basisteam Hoorn

Reacties