Organisatie Speeldag: 10e editie was de laatste keer

Hoorn – Op zondag 16 september 2018 heeft de 10e en tevens laatste editie van Speeldag NL in Hoorn plaats gevonden. Het bestuur van Speeldag NL heeft het besluit moeten nemen om het hierbij te laten. Dit heeft met meerdere factoren te maken.
De belangrijkste factor in dit besluit is de financiële kant van het evenement. Speeldag NL heeft als basisdoel: gratis spelen voor alle kinderen. De hele dag draait op inkomsten uit subsidie, bijdragen van de exposanten, sponsoring en veel vrijwilligerswerk. Gedurende de jaren is de subsidie teruggelopen en meer (en tevens hogere) kosten kwamen voor rekening van Speeldag NL.
Tweede factor is dat vier van de vijf organisatoren het vele voorbereidingswerk niet meer naast hun eigenlijke werkzaamheden kunnen doen. Vorig jaar heeft het bestuur een oproep gedaan voor een nieuw bestuur, waar gelukkig positief op is gereageerd. Echter was dit niet tijdig genoeg. De nieuwe bestuurskandidaten hebben de organisatie van de afgelopen editie van Speeldag NL niet meegemaakt. Helaas is het niet mogelijk het vele werk dat hier mee gemoeid gaat, door te geven van oud naar nieuw bestuur.
Speeldag NL is uitgegroeid tot een evenement van formaat. Vele uren netwerken, lobby-en en relaties opbouwen met gemeente, exposanten en vrijwilligers. Het bestuur kijkt terug op vele hoogtepunten zoals het abseilen van de kerktoren, het NK stoepkrijten, NK Rummykubben, de Verkiezing Speelgoed van het Jaar, tokkelen over de Grote Noord, de langste survivalbaan van Europa en zelfs het grootse springkussen van de wereld.
Het bestuur van Speeldag NL, Rob van Loon, Evelien Phoa, Mike Leurs, Jeroen Meissen en Sharon Davidzon willen u bedanken voor het vertrouwen afgelopen jaren. Voorgaande leden van het bestuur, alle mensen van de gemeente Hoorn, alle exposanten, sponsoren, leveranciers en vooral de meer de 100(!) vrijwilligers: dank voor alle hulp en inzet voor en tijdens Speeldag NL. Samen hebben we 10 jaar lang een supergaaf evenement georganiseerd en vooral dat gedaan waar het allemaal om ging: kinderen gratis laten spelen in de binnenstad van Hoorn. De bevestiging dat we het goed gedaan hebben kregen we op de dag zelf van de kinderen: een lach van oor tot oor.
Bron: Facebookpagina SpeeldagNL

Geef een reactie