Opruimactie fietsen bij station

Enkhuizen – Vanaf 28 oktober gaat de gemeente fietsen bij het station verwijderen. Het gaat om fietsen die ernstig beschadigd zijn en fietsen die meerdere maanden op dezelfde plaats staan. Door te zorgen voor een opgeruimd station maken we het voor fietsendieven minder aantrekkelijk een fiets te stelen.

De fietswrakken en fietsen zonder eigenaar, zogenoemde weesfietsen, houden plekken bezet in de fietsenstalling en zorgen voor een rommelig station. We houden daarom de opruimactie. Op deze manier komt er weer stallingsruimte vrij. Ook willen we voorkomen dat fietsers die geen plek hebben hun fiets neerzetten op gevaarlijke plekken of plekken waar ze in de weg staan. Of op plekken waar dieven ze makkelijk kunnen stelen.

Wat is een opruimactie?
Tijdens een opruimactie krijgen fietsen een sticker met daarop een waarschuwing. Vindt u een sticker aan uw fiets en gebruikt u uw fiets gewoon? Haal dan de sticker van uw fiets af. Uw fiets wordt dan niet verwijderd. 

Vanaf 28 oktober verwijderen we alle fietsen waarop nog een sticker zit. De wrakken voeren we direct af. De fietsen die nog in goede staat zijn worden door ons opgeslagen. Via ‘gevonden voorwerpen’ op de website van de gemeente kunt u bekijken of uw fiets is opgeslagen. Staat u fiets erbij? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak om de fiets op te halen te betaling.

Na de opruimactie gaat de NS de stallingen schoonmaken, zodat ze weer netjes zijn.

Tips om diefstal te voorkomen

  • Gebruik een tweede slot: het kost dieven meer tijd om twee sloten open te maken en dus verkleint dit de kans op diefstal. Bovendien zijn veel dieven gespecialiseerd in één soort slot.
  • Zet uw fiets altijd met frame en voorwiel vast aan een object zoals een fietsenrek of brug. Zo kan een dief de fiets niet meenemen naar een donkerdere plek waar hij rustig het slot kan openmaken.
  • Noteer vooraf gegevens van uw fiets zoals het framenummer, merk, type en de kleur. Deze gegevens heeft u nodig bij het doen van aangifte.
  • Maak uw slot hoog en flexibel vast en zorg dat het (ketting)slot niet op de grond hangt. Het is beter om een kettingslot een aantal keer om een paal en de fiets te wikkelen dan deze los te laten bungelen.
  • Huur een fietskluis op het station.

Foto: Regiowf.nl/Archief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *