OPNIEUW BUITENBOORDMOTOREN GESTOLEN IN ENKHUIZEN

ENKHUIZEN – In de afgelopen weken zijn er weer vijf buitenboordmotoren gestolen in de omgeving van Enkhuizen. Volgens Richard Meilink, die zelf ook een bootje heeft, zijn de meeste booteigenaren enorm gefrustreerd. “Politie controleert wel op het water en deelt onzinnig bekeuringen uit. Maar aan het jatten van buitenboordmotoren doen ze niks.”
Zo kreeg een booteigenaar vorige week 230 euro boete voor het niet dragen van een dodemansknop, een koord om de pols. Later werd die boete geseponeerd. Maar het maakt de frustratie er niet minder om. Meilink zou graag zien dat de diefstallen eens worden aangepakt, in plaats van de booteigenaren. Er rijdt wel af en toe politie door de buurt, maar Meilink vindt dat er veel te weinig aan wordt gedaan. “Ik vind dat de politie slap optreedt.”
Een aantal weken geleden werden er ook al buitenboordmotoren gestolen; allemaal van een bekend merk met een flink aantal pk’s. Meilink zelf was ook de dupe, want ook zijn buitenboordmotor werd gestolen. Nu hij zijn bootje weer netjes op orde heeft, is hij als de dood dat het opnieuw gebeurt.
Hij heeft aan zijn huis een camera opgehangen en kan op de beelden zien dat er ‘s nachts hard wordt gevaren. Bij verdachte situaties neemt hij contact op met de politie. “Ik weet echt niet wat ik nog meer kan doen.”
Aandacht van politie
De politie laat in een reactie weten dat de diefstallen bekend zijn en dat het hun aandacht heeft. Het probleem zit ‘m in dat de bootjes worden losgeknipt en naar het water buiten de stadswal worden gesleept. Daar kunnen de dieven rustig hun gang gaan en de buitenboordmotoren eraf halen.
De politie roept burgers op om 112 te bellen bij verdachte situaties. “Als er ook maar iets opvalt, bel vooral met 112. Dan kunnen we er gelijk op afgaan. We willen ook graag de dieven op heterdaad betrappen”, laat een woordvoerder weten.
Bron: NHNieuws.nl

Geef een reactie