Opgelet! Bouwcontainer gewild inbraakobject

Noord-Holland – De officiële bouwvakvakantie komt eraan. De komende week zal er op verschillende bouwplaatsen hard worden gewerkt om laatste klussen af te maken, maar ook om op te ruimen en dure materialen en gereedschap veilig op te bergen

Veel bouwondernemingen gebruiken daar containers voor die met grote hangsloten worden afgesloten. Veilig? Dat is nog maar de vraag, want het gebeurt regelmatig dat bouwcontainers worden opengebroken. En die kans neemt in de vakantieperiode alleen maar toe. In de nacht van woensdag 15 op vrijdag 16 juli werd er bijvoorbeeld ingebroken in bouwketen en een zeecontainer op een bouwplaats aan de Molenweid in Blokker. Uit de container verdween duur elektrisch gereedschap en meetapparatuur.

Tips

De politie adviseert bouwondernemingen een bewuste keuze te maken van de goederen en gereedschappen die op de bouwplaats achter kunnen blijven en welke beter naar een bedrijfspand kunnen worden overgebracht. Kijk ook welke bedrijven of woningen er zicht op de bouwplaats hebben en maak met ondernemers of bewoners afspraken om een oogje in het zeil te houden. Onthoud dat de politie 24 uur per dag bereikbaar is via het alarmnummer 112 voor het geval er verdachte personen op ‘de bouw’ rondlopen.

Reacties

%d bloggers liken dit: