Openlucht theaterspektakel ‘OER’ dé zomervoorstelling van 2018

Op 7 september gaat OER – een moderne sage in première. OER is nieuw, OER is uniek. Een groot samenwerkingsproject voor en door West-Friesland waarin circa 100 medewerkers voor en achter de schermen onze omgang met de natuur en actuele thema’s als duurzaamheid en klimaatverandering op theatrale wijze belichten.
OER wordt mede mogelijk gemaakt door vijf Westfriese gemeenten, maar wordt ook gesteund door het onderwijs en bedrijfsleven. Een team van jonge professionals uit West-Friesland begeleiden de deelnemers op een vernieuwende manier van theater maken. Zo ontstaat een verhaal waar een ieder een aandeel aan heeft kunnen leveren. Een verhaal om door te vertellen.
Het verhaal
De mens is hard op weg de aarde uit te putten en de goden zijn het zat. Ze proosten op de toekomst, maar is er straks nog wel wat te vieren? Misschien is de wereld beter af zonder de mens. Maar dat is wel een erg drastische maatregel, vinden zelfs de goden. Voordat ze overgaan tot deze stap, krijgt de mensheid nog één kans.
Ze wijzen een doodgewone jongeman aan om als hedendaagse profeet de mensheid te behoeden voor grote fouten. De jongen Jannes krijgt, tegen wil en dank, de opdracht een oplossing te vinden voor de problemen. Hoe kan de relatie tussen mens en natuur worden hersteld? Een lastige opgave voor iemand die erg gesteld is op comfort.
Een mythische reis langs bijzondere werelden begint, met een mysterieuze en raadselachtige veerman als gids. Jannes ontmoet allerlei figuren met uiteenlopende visies en levenswijzen, maar wat is de waarheid? Slaagt hij er uiteindelijk in dé oplossing te vinden en de goden te overtuigen?
Reserveren
OER is te zien op 7,8,9,14,15,16 september in het natuurpark van MAK Blokweer in Blokker. Kaarten zijn te reserveren via www.meermak.nl en kosten € 22,50 (kinderen tot 12 jaar € 16,50) OER en Stichting MeerMAK zijn te volgen via Facebook en Instagram. Tot maandag 27 augustus is het mogelijk een steentje bij te dragen aan het realiseren van OER via het crowdfundingsplatform www.hetluktons.nl

Geef een reactie