Opening nieuw wandelpad: Cor Schipperpad

Westwoud – Wandelaars in Westwoud kunnen sinds 3 weken gebruik maken van een nieuwe wandelroute. Langs het spoor tussen Dokter Singelenbergpark/Stationsweg en het Landpad in Westwoud is een nieuw wandelpad aangelegd.  Op 20 februari wordt het nieuwe pad officieel geopend. Het pad wordt vernoemd naar verzetsman Cor Schipper. De wens voor een wandelpad komt voort uit het project Vitale Dorpen.
Veilige wandelroute
Wandelaars kunnen nu een wandelronde maken vanuit het dorp langs het park en komen via het nieuwe Cor Schipperpad en het Landpad weer terug in het dorp. De alliantie Verkeer is blij met het nieuwe wandelpad. Wandelaars hoeven straks niet meer over de Binnenwijzend maar kunnen kiezen voor een route waar ze geen auto’s tegenkomen.  Thaam Wijnker van de alliantie: “De voorbereiding en uitwerking van het plan om het wandelpad te realiseren zijn heel snel gaan. We kijken ernaar uit dat mensen in het voorjaar een wandeling maken over het nieuwe pad.”
Gezamenlijk plan
Vanuit Vitale dorpen is de alliantiegroep Verkeer Westwoud nauw betrokken geweest bij de uitwerking van het plan om langs de spoorlijn een nieuwe wandelroute te maken. Met medewerking van Prorail en de grondeigenaar kon de gemeente verder met het plan.
Cor Schipperpad
Burgemeester Pijl: “Het is een mooi pad geworden dat een bijzondere naam verdient. Daarom kiezen we voor het vernoemen van verzetsman Cor Schipper uit Westwoud. Dit idee is ontstaan in nauw overleg met de Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud en met de bewoners van de dorpsalliantie. Er is al eerder sprake geweest van het vernoemen van een straatnaam in Westwoud naar Cor Schipper. Destijds ging dat niet door, maar nu komt het er dus alsnog van. Zeer terecht wat mij betreft, zeker gezien het indrukwekkende verhaal van Cor Schipper. Het herinnert ons aan de oorlogsjaren die ook in Westwoud moeilijk waren.”
Opening
De opening vindt plaats op 20 februari:
▪ 16.00 uur – Stationsweg Westwoud
▪ 16.20 uur – spoorwegovergang Landpad
Wilt u hierbij aanwezig zijn? U bent van harte welkom!
Bron: Gemeente Drechterland

Geef een reactie