Opening duiktorens voor sportduikers

Enkhuizen – Vrijdag 5 april a.s. openen de duiktorens van Enkhuizen de deuren voor sportduikers. Diezelfde dag verricht Dorus Luyckx, wethouder sport- en accommodatiebeleid, om 16.00 uur de officiële opening. Onder het motto ‘Iedereen kan duiken’ geeft de wethouder het startschot voor de openingsduik. Justine Birnie maakt deze openingsduik samen met haar twee begeleiders van SeaStar-Diving. In het openingsweekend zijn er allerlei activiteiten te beleven in en bij de duiktorens.

Openingsduik
Openingsduikster Justine Birnie is het levende bewijs van de kracht van onderwaterplezier. Justine heeft autisme, NLD en een spierziekte. Onder water beperkt dat haar niet, ze ervaart juist veel voordeel van de gewichtloosheid en rust. Justine wordt bij het duiken begeleid door SeaStarDiving, een duikschool gespecialiseerd in het opleiden van en duiken met mensen met een beperking. Zo symboliseert zij op krachtige wijze dat iedereen kan duiken. 

Openingsweekend
In het openingsweekend zijn de duiktorens geopend voor sportduikers en zijn er leuke activiteiten te beleven. Er kan een proefduik met een Kirby Morgan duikhelm worden gemaakt of een ‘droge duik’ in een decompressietank om te ervaren hoe het is om op diepte te zijn. In de nieuwe showroom van Totally Scuba kan een kijkje worden genomen.

Duiktorens
De twee indoor-duiktorens zijn respectievelijk 3,5 en 9 meter diep en hebben beide een diameter van 6 meter. De twee duiktorens zijn eigendom van BC-Opleidingen. Sinds februari 2019 verzorgen zij hier duikopleidingen voor beroepsduikers. Met het kraakheldere water (480m3) en een watertemperatuur van 21 graden vormen de torens ook voor de recreatieve duiker een ideale setting voor duikopleidingen en het trainen van duikvaardigheden. 

Kijk voor meer informatie en tickets op www.totallyscuba.nl.

Reacties

%d bloggers liken dit: