Open Monumentendag Enkhuizen

In het weekend van 8 en 9 september is de Open Monumentendag, dan zet Nederland massaal de deuren open, in 2018 met speciale aandacht voor het thema In Europa.
Met dit thema sluit de Open Monumentendag in Nederland aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Het accent zal dit jaar liggen op wat ons in dit deel van de wereld bindt, met aandacht voor internationale architectuurstromingen, vergelijkbare én onderscheidende (bouw)technieken, wederzijdse inspiratie in toegepaste kunsten en uitwisseling van kennis en wetenschap. Uiteraard zal ook veel aandacht uitgaan naar de historische context waarin monumenten zijn gebouwd en gebruikt.
Gratis toegankelijk
Meer dan vierduizend unieke monumenten zijn dat weekend gratis voor iedereen toegankelijk. Er worden speciale rondleidingen en eenmalige activiteiten georganiseerd. Alle monumenten die meedoen zijn herkenbaar aan de Open Monumentendag-vlag.
Activiteitenprogramma
Een boekje met plattegrond en activiteitenprogramma (zaterdag & zondag) is verkrijgbaar bij VVV Enkhuizen e.o. en ligt gedurende het weekend ook bij deelnemende monumenten.
Kijk voor meer informatie over alle deelnemende monumenten in Enkhuizen op www.openmonumentendag.nl/gemeente/enkhuizen.

Geef een reactie