Ook Stede-Broec krijgt koningspaar op bezoek

Stede-Broec Op 28 juni brengen Koning Willem Alexander en Koningin Máxima een streekbezoek aan Westfriesland. Ook een bezoek aan Stede Broec maakt onderdeel uit van het programma.
De West-Friese gemeenten werken samen aan het terugdringen van alcoholgebruik onder jongeren. De Koning en Koningin hebben een gesprek in de kantine van voetbalvereniging De Zouaven in Grootebroek met onder anderen ouders, jongeren van team BAD (Team Bewust Alcohol en Drugs), een preventieprofessional en vrijwilligers achter de bar. Onder het project ‘in control of alcohol en drugs’ valt ook het vergroten van de weerbaarheid van jongeren.
Verkeersmaatregelen
Om het bezoek veilig te laten verlopen zijn in Stede Broec onderstaande verkeersmaatregelen van kracht en geldt er een wegsleepregeling:
–    28 juni is De Wijzend in Grootebroek tussen de Voetakkers en de Raadhuislaan van 11.00 – 12.45 uur afgesloten.
–    28 juni vanaf 22.00 uur en 29 juni 12.45 uur is de inrit naar het parkeerterrein bij De Zouaven/Inventas op de hoek Wijzend afgesloten. Ook zullen we in die periode een deel van het parkeerterrein bij De Kloet afsluiten.
De afsluitingen en de wegsleepregeling worden via bebording ter plaatse aangekondigd. Kijk voor een uitgebreide omschrijving van de afsluitingen op: www.stedebroec.nl Aan- en omwonenden worden tevens per brief geïnformeerd.
Glimp opvangen?
Op het parkeerterrein bij Inventas kunt u een glimp opvangen van de bus met het Koningspaar. De Koning en Koningin zullen niet lopend voorbij gaan. Het paar komt om 12:00 uur aan. Het vertrek staat om 12:30 uur gepland. In verband met de wegafsluitingen en de beperkte parkeergelegenheid vragen wij u lopend of op de fiets te komen. Het bezoek in Stede Broec kent geen officieel publieksmoment. Wilt u het paar van dichterbij zien? Dan kunt het beste naar de bezoeken in Medemblik of Hoorn gaan. In deze gemeentes zijn wel publieksmomenten ingepland.

Geef een reactie