Ook in maart weer repaircafé in Grootebroek

**In tegenstelling tot eerder berichtgeving gaat het repaircafé Stede Broec Philadelphia niet door. Dit heeft te maken met het landelijke beleid van Philadelphia om evenementen waar meerdere mensen van buiten in de locatie komen af te zeggen, als preventieve maatregel om Coronabesmetting te voorkomen. Sorry voor het ongemak.

Aanstaande zaterdag 14 maart is er weer een repaircafé Stede Broec Philadelphia. Het repaircafé heeft verschillende repairstations. Bij het naai en herstel station worden er, naast het reguliere naai en herstelwerk, katoenen broodzakken gemaakt. De katoenen broodzakken zijn voor gewone broden en er is een variant voor stokbroden. Naast het naai en herstel station is er een station voor kleine electronica, voor tablets en laptops en voor kleine reparaties aan fietsen. Het is ook mogelijk kleine reparaties voor hout te doen, maar daar moet dan even een afspraak voor gemaakt worden. De bedoeling van een repaircafé is dat je als inbrenger meekijkt, soms meehelpt om te repareren, zodat je er zelf ook weer wijzer van wordt. Naast eventuele materiaalkosten wordt een eigen bijdrage erg op prijs gesteld. Als er gewacht moet worden, omdat er nog meer mensen iets ter reparatie aanbieden is er ook de koffiehoek, waar koffie en thee 50 eurocent kost. Het repaircafé wil naast een bijdrage leveren aan het bewust om gaan met grondstoffen ook nadrukkelijk een ontmoetingsplek zijn. Dus loop gerust binnen ook als u toevallig niks ter reparatie in te brengen heeft.

 Het repaircafé is elke 2e zaterdag van de maand( m.u.v. juli en augustus) geopend van 10 tot 12 uur in woonlocatie Lamoraal, Industrieweg 41 in Grootebroek.  De ingang is aan de zijkant van het gebouw aan het Voert, herkenbaar aan de beachflag.

Reacties

%d bloggers liken dit: