Onrustige vuurwerk nacht: Tekst kar opgeblazen met zwaar vuurwerk

Enkhuizen – Zaterdag op zondag nacht was een onrustige nacht in Enkhuizen. Er werd namelijk veel zwaar vuurwerk afgestoken. De volgende ochtend bleek er zelfs dingen te zijn opgeblazen. Een tekst kar met de tekst: Illegaal vuurwerk is strafbaar werd vannacht opgeblazen. Deze is inmiddels weggehaald. Ook op internet verschenen er veel berichten over illegaal vuurwerk. ”Wat een bommen worden er afgestoken zeg!”

Waarschijnlijk was het een onderdeel van een protest actie op het vuurwerkverbod. Daarbij werd opgeroepen om veel vuurwerk af te steken in diverse regio’s. Het is niet duidelijk of er nog meer dingen zijn opgeblazen door het vuurwerk.

Het tegengeluid was vooral door jongeren die het niet eens zijn met het vuurwerkverbod op nieuwjaarsdag. Het kabinet had dit besloten zodat de zorg niet verder in de problemen komt vanwege de drukte met corona die ze al hebben.

Veel inwoners zijn niet blij met het vuurwerkverbod, omdat er juist illegaal vuurwerk zal worden afgestoken. ”Het is schandalig dat er iets wordt verboden dat niet te handhaven valt, maar alleen daardoor erger zal worden” Zijn de diverse reacties op internet. De SED gemeente (Enkhuizen Stede-Broec en Drechterland) hebben te weinig handhavers, om dit soort acties tegen te kunnen gaan. Ook zijn de afstekers al nergens meer te vinden als de politie aankomt. ”Het is een soort kat en muis spelletje” vinden veel inwoners.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.