Onderhoud kademuren Donkerbrug “los zittende stenen”

Enkhuizen – De gemeente Enkhuizen gaat de kademuren van de Donkerbrug aan het eind van de Oosterhaven onderzoeken. Op 5 en 6 juni is de brug tijdelijk afgesloten.

Uit een eerst inspectie blijkt dat een aantal stenen in de kademuren los liggen. Ook is onderhoud nodig aan een rioolbuis die door de damwanden van de brug loopt. Om de kwaliteit van de brug goed in beeld te krijgen, is vervolgonderzoek nodig.

Tijdelijke damwand en brug

In de week van 13 mei worden aan beide kanten van de brug stalen damwanden geplaatst. Dit kan ongeveer 2 weken duren. Daarna wordt de waterstand verlaagd om de fundering van de kademuren te onderzoeken en de rioolbuis te repareren. Voor een goede en veilige doorgang van het verkeer komt er een tijdelijke brug over de bestaande brug. Deze brug blijft ongeveer 1 jaar liggen.

Verkeershinder

Op 5 en 6 juni is de Donkerbrug voor het plaatsen van de tijdelijke brug afgesloten. Al het verkeer wordt omgeleid. Vrachtverkeer zwaarder dan 3½ ton kan op deze dagen de oostkant van de Oosterhaven niet bereiken, ook niet via de andere bruggen in de buurt. Voor hulpdiensten geldt een uitzondering.

Eind juni 2019 is de uitslag van het onderzoek bekend. Daarna maakt de gemeente een onderhoudsplan voor de kademuren. De stalen damwanden blijven staan totdat de onderhoudswerkzaamheden klaar zijn. We verwachten dat de klus eind juni 2020 is afgerond.

Reacties

%d bloggers liken dit: