Omring en Vrijwaard herdenken en kijken vooruit in herdenkingsweek corona

In de week van 22 juni kijken Omring en Vrijwaard terug op de coronaperiode en vooruit naar een toekomst zonder corona. Zij organiseren een herdenkingsweek om stil te staan bij deze bijzondere periode. 

Herdenken

Omring en Vrijwaard herdenken de mensen die ze verloren zijn, staan stil bij de enorme druk die op de zorg en de zorgmedewerkers stond en bij alle beperkende maatregelen die veel verdriet hebben veroorzaakt bij zowel bewoners en hun naasten als medewerkers. Op dinsdag 22 juni vinden er op vijf locaties herdenkingsbijeenkomsten plaats.

Mooie momenten

Daarnaast staan we ook stil bij de mooie momenten het afgelopen jaar. Zoals de enorme inzet, collegialiteit en samenhorigheid van medewerkers. De persoonlijke aandacht en rust die door het ontbreken van bezoek werd gevoeld. Maar ook de slagvaardigheid en eigen regie waarmee we deze tijd samen te boven zijn gekomen. 

Nu het aantal coronabesmettingen en het aantal ziekenhuisopnames afnemen, willen we de tijd nemen om stil te staan bij wat we hebben doorgemaakt het afgelopen jaar. Daarnaast willen we weer vooruit kijken naar de toekomst. 

Samen Verder

In de dagen na de herdenkingsbijeenkomstenzijn er vele activiteiten die in het teken staan van Samen Verder. Alle medewerkers, cliënten, bewoners, familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers zijn uitgenodigd en betrokken. Er zijn diverse activiteiten zoals een ijskar, optredens van artiesten en uiteraard koffie met gebak. Het is tijd voor de ontmoeting, Omring en Vrijwaard kijken vooruit.

Waardering

Jolanda Buwalda, voorzitter Raad van Bestuur van Omring: “De steun en de waardering die we van heel veel mensen hebben gekregen was hartverwarmend. Uiteraard waren er soms ook frustraties en verdriet. Daar hebben we natuurlijk alle begrip voor, een goed gesprek en nabij zijn is daarin helpend.”

Veerkracht en creativiteit

Fred Ter Meer, Directeur Wonen en Zorg: “Bijzonder om te zien was de enorme verbondenheid in deze periode. Naast alle ellende waren er ook mooie dingen in coronatijd. Zoals de veerkracht, positiviteit en creativiteit van onze medewerkers. Zo bedachten medewerkers bijvoorbeeld een praatkeet, waarin familieleden elkaar konden zien, in een gezellig ingerichte container.”

Onthulling beelden

Voor deze gelegenheid hebben Omring en Vrijwaard vijf beelden van elkaar ondersteunende handen laten maken. Ze staan symbool voor de coronaperiode waarin iedereen de handen ineen heeft geslagen. Ook staan ze voor Samen Verder, het thema van deze periode. De afgebeelde handen zijn de handen van bewoners, cliënten en medewerkers. De beelden worden tijdens de herdenkingsbijeenkomsten onthuld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.