Nieuwe corona maatregelen vanwege hogere cijfers, ook specifieke maatregelen per regio

Regio- Vandaag zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd die aankomende zondag in gaan. Ook zullen er specifieke maatregelen worden genomen door de veiligheidsregio’s waar de cijfers nog sneller oplopen. Hier lees je alvast de 3 maatregelen die aankomende zondag in zullen gaan:

  • Bij gelegenheden met een horecavergunning stopt de inloop van gasten om middernacht. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden.
  • Er komt een verbod om je op te houden in gezelschappen van meer dan 50 personen. Dit geldt voor bijvoorbeeld feesten, borrels en uitjes voor groepen van deze grootte. Dit geldt zowel binnen als buiten. Op deze regel zijn een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theaterbeoefeningen.
  • Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor een publiekelijk toegankelijke concerten in een park. Op deze meldplicht geldt een uitzondering voor bijvoorbeeld gelegenheden met een horecavergunning, religieuze bijeenkomsten, (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties waar er sprake is van een doorstroom van bezoekers.

Daarnaast nemen de 6 regio’s specifieke maatregelen per regio.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.