Nieuwe bouwbord Waterweide onthuld

Grootebroek – Dinsdag 13 maart heeft wethouder Bart Nootebos het nieuwe bouwbord onthuld van het nieuwbouwplan Waterweide in Grootebroek. De sfeer in de nieuwe wijk wordt dorps, de setting landelijk. De wijk kleurt groen en er is straks volop plek om te spelen en te ontspannen. Naar verwachting gaat het project in het najaar van 2018 in de verkoop.
Zeven eilanden te midden van water
Waterweide wordt een ruim opgezette wijk met maximaal 350 nieuwbouwwoningen. Het hart van ‘het dorp’, dat zal bestaan uit zeven eilanden, wordt gevormd door water. Waterweide VOF, bestaande uit gebiedsontwikkelaar BPD en Zondag Ontwikkeling, maakt waterverbindingen. Zo kunnen toekomstige bewoners met hun boot naar het IJsselmeer en diverse binnenwateren varen. Er komen woningen en openbare ruimte aan het water en overal worden zichtlijnen richting het water gemaakt. In het landschap komen op de eilanden verschillende buurtjes met uiteenlopende architectuurstijlen.
“Dé gewenste entree van Stede Broec”
Wethouder Bart Nootebos is verheugd: “In Stede Broec is een grote behoefte aan wonen aan doorgaand vaarwater. Waterweide wordt de gewenste entree van Stede Broec. Een dorpse, waterrijke uitstraling in een gemeente boordevol voorzieningen.”
Waterweide sluit straks aan bij de zuidelijke groenstrook langs de wijk en op diverse manieren wordt de verbinding gezocht met de landschappelijke woonomgeving. In de wijk komen rijwoningen, 2-onder-1-kapwoningen, half vrijstaande woningen en vrij bebouwbare kavels in verschillende prijsklassen.
Kijk voor meer informatie op www.nieuwbouw-waterweide.nl
bron: Gemeente-Stedebroec

Geef een reactie