Nieuw groen in Wilhelminaplantsoen Enkhuizen

Enkhuizen – Maandag 19 oktober start het vernieuwen van het openbaar groen in het Wilhelminaplantsoen in Enkhuizen. Het gaat om het groen langs het water rondom het hertenkamp. Het park krijgt door meer variaties in de beplanting een open en vriendelijke uitstraling.

Het herinrichtingsplan voor het park is vorig jaar besproken met inwoners. Vervolgens heeft de gemeente het definitieve plan gemaakt en kan de aannemer nu beginnen met de uitvoering.

Open begroeiing

Door de nieuwe inrichting van het park ontstaat een meer open begroeiing met zicht op het hertenkamp. De gemeente houdt hierbij rekening met de biodiversiteit. Er komen meer soorten planten en heesters die verschillen in hoogte en kleur. Ook de waterkant ziet er straks anders uit. Door het aanpassen van de beschoeiing ontstaat een natuurvriendelijke oever.

Monument     

De gemeente zorgt er ook voor dat het oorlogsmonument beter zichtbaar wordt. De dichte, verwilderde heesters worden vervangen door lagere sierplanten.  

Snoeien

Voor het vernieuwen van het groen is het nodig een deel van de oude beplanting te verwijderen en een aantal bomen te kappen. Dit zijn verwilderde of ongezonde bomen. Ook wordt er flink gesnoeid om de beplanting licht en ruimte te geven om te groeien. Op deze manier is de beplanting weer klaar voor de toekomst. Na het snoeien en verwijderen van het groen ziet het park er de komende maanden kaal uit. Zodra in het voorjaar alles weer groeit en de bloemen volop in bloei staan, verandert dit en ontstaat er een sierlijk beeld met veel kleur.

Toegangspad

Na de herinrichting van het groen gaan we het pad van de Bierkade naar de brug bij de fonteinen vernieuwen. Daardoor worden het park en het hertenkamp beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, met een rollator of een kinderwagen. Tijdens de werkzaamheden aan het pad blijft het park zoveel mogelijk bereikbaar.

Planning

Naar verwachting zullen de werkzaamheden eind december klaar zijn. Bij slecht weer kan dit langer duren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.