NH Catering & Events group verzorgt samen met onderwijs, jongerenwerk en ondernemers het Westfriese diner tijdens VNG Jaarcongres 2020

Regio – Op 9 en 10 juni is het jaarlijks congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in regio Westfriesland. Een onderdeel van het congres is het diner op dinsdag 9 juni 2020. De aanbesteding hiervoor is afgerond. NH Catering & Events group is de partij die het diner tot een groot succes gaat maken.

De afgelopen periode werd gezocht naar een gedreven, ervaren horecaondernemer of cateraar. Een die samen met (andere) Westfriese ondernemers en organisaties alles in huis heeft om een Westfries diner voor 1600 gemeentebestuurders tot een succes te maken. Met een aanbesteding bestaande uit twee rondes is NH Catering & Events group uit de bus gekomen als partij die de gasten een totaalbeleving gaat geven. Met andere woorden: regio Westfriesland laten proeven en beleven. 

Culinair ambassadeur 

Directeur Henk Jonkman van NH Catering & Events group: “Met veel trots en enthousiasme gaan wij als culinair ambassadeur van West-Friesland en de Westfriese tafel aan de slag als Catering en Hospitality partner voor het diner van het VNG Jaarcongres. Onder het motto Proef, beleef en ontmoet Westfriesland laten wij graag alle gasten kennis maken met al het moois dat de regio te bieden heeft!”

NH Catering & Events group en het diner
In het diner van NH Catering & Events group spelen Westfriese producten de hoofdrol. Uit de beschrijving en de presentatie bleek veel kennis over regionale producten, producenten en leveranciers. Daarnaast komt er een intensieve samenwerking met het onderwijs, jongerenwerk en ondernemers uit Westfriesland. Niet alleen in het gastheerschap, maar ook in de keuken. De Westfriese ondernemers krijgen een podium bij het uitserveren van de gerechten. 

Westfriese beleving
Dat het belangrijk is dat de bezoekers de regio echt beleven blijkt niet alleen uit de aanbesteding van het diner. In het middagprogramma gaan de congresbezoekers de regio in om inspiratie en praktijkverhalen over Westfriesland te halen. Bezoekers worden voor, tijdens en na het diner voorzien van regionale dranken, zoals sappen van een fruitkwekerij van Westfriese bodem. Het entertainment van de avond komt van Westfriese talenten. 

VNG Jaarcongres
Het VNG Jaarcongres is het jaarlijkse, meerdaagse congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het bestaat uit vier onderdelen; een centraal congres, middagprogramma in de regio, avondprogramma en Algemene Ledenvergadering. Er komen ruim 2500 bestuurders op af. Het diner dat wordt georganiseerd is voor 1600 gasten. De overige 900 congresbezoekers dineren zelfstandig op een andere plek in de stad of regio. De Westfriese horeca kunnen vooruitzien op een drukke dinsdagavond. 

Regio Westfriesland
Regio Westfriesland is een samenwerkingsverband van zeven gemeenten in West-Friesland. Het gebied omvat de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. Tijdens het congres zien, horen, voelen, proeven en beleven de gasten de regio. Op die manier maken ze kennis met het échte Westfriesland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *