Neonazi uit Hoorn dreigt aanslagen te plegen op asielzoekers 

UPDATE| Neo-nazi Michael L. die op Twitter dreigde met aanslagen op vluchtelingen, is vrijdagavond aangehouden in Hoorn. Dat meldt een woordvoerder van de politie Noord-Holland. De Telegraaf sprak kort daarvoor met Michael L., die zich van geen kwaad bewust zegt te zijn. ’Ik ben gehackt’.
Neo-nazi Michael L. die dreigt met aanslagen op vluchtelingen. Op zijn Twitterpagina Waffen SS 88 plaatste hij onlangs een foto van zichzelf met een automatisch vuurwapen. De begeleidende tekst luidt: ‘De voorbereidingen zijn in volle gang gaat de goeie kant op gelukkig’.
Dat meldt Crimesite. Volgens hen is L. op dit moment actief in de neo-nazistische beweging Blood and Honour. Daarvoor zou hij actief geweest zijn bij CP’86, een extreem-rechtse partij die in 1998 verboden werd vanwege criminele activiteiten.
Gisteravond liet L. zich op Twitter uit over de instroom van vluchtelingen, waarna hij afsloot met de desbetreffende foto met vuurwapen. Op zijn Twitterpagina staan ook racistische opmerkingen en NSB-symbolen.
’Ik ben gehackt’

Michael L. is zich van geen kwaad bewust. „Iemand is met mijn Twitter-account aan de haal gegaan”, vertelt hij in een reactie. „Ik wist niet eens dat ik dat ding nog had.”
Michael geeft toe de persoon op de foto te zijn, en ook het feit dat hij actief was bij CP’86 volgens hem juist. „Maar dat wapen is gewoon een airsoft-wapen, met van die plastic balletjes. En CP’86 is heel lang geleden. Toen was ik nog jong en dacht ik nog niet zo na. Maar je wordt volwassen.”
Verkrachting Kampen

„Dat meisje dat in Kampen is verkracht door een asielzoeker, dat is mijn nichtje. Nu denkt iedereen natuurlijk dat het daar allemaal mee te maken heeft. Natuurlijk ben je dan boos, maar die woede houd je binnenshuis, dat deel je niet op social media.”
Michael is niet blij met alle aandacht en is naar eigen zeggen gelijk naar de politie in Hoorn gegaan om een en ander uit te leggen. „Maandag heb ik weer een afspraak met de politie. En mijn account is geblokkeerd.”

Politie
De politie onderzoekt de zaak. „We hebben de tweets gezien en we onderzoeken welke maatregelen er genomen moeten worden”, aldus een woordvoerder van de politie. Even later meldt dezelfde woordvoerder dat de heer Michael L. in Hoorn is aangehouden „wegens het verzenden van dreigtweets”.

Bron: Telegraaf foto: Crimesite.nl

Reacties