Nationale schoolontbijt op het stadhuis

Enkhuizen – Dinsdagochtend 6 november kwamen leerlingen van groep 8 van basisschool “Het Mozaïek” ontbijten op het stadhuis samen met de burgemeester en het college.
In de witte zaal gaven ze met z’n allen het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar.

Donatie aan Kinderpostzegels
Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch voor haar ontbijtje met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. De leerlingen uit groep 8 namen de cheque met een bedrag van € 250,00 in ontvangst.
Het Nationaal Schoolontbijt
Het ontbijt in zo’n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 16e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Geef een reactie