Motorjacht vast op strekdam

De reddingboten van de KNRM reddingstations Enkhuizen en Medemblik/Andijk zijn vrijdagavond uitgevaren voor een motorjacht vast op een sterkdam in vluchthaven de Ven.

Vier Duitse heren waren deze dag vertokken uit Lemmer met hun gehuurde motorjacht met als bestemming Medemblik. Onderweg blijkt het IJsselmeer toch wat te ruig voor de heren en werd de koers verlegt richting vluchthaven de Ven, net voorbij de vuurtoren van Enkhuizen.
Hier aangekomen werd een ankerplek gezocht, niet wetende van de onderwater verborgen strekdammen voer men zich muurvast op een van deze dammen.
Zowel de reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen en die van KNRM station Medemblik/Andijk werden op de onfortuinlijke motorjacht afgestuurd om dat het al snel duidelijk was dat het geen makkelijke klus zou gaan worden om het daar weer weg te krijgen.
Na meerder pogingen lukte het uiteindelijk om haar met drie reddingboten, Watersport, t’Span en Corrie Dijkstra, weer vlot te krijgen.
Gelukkig ontstond er geen lekkage, roer en schroefas leken ook in orde zodat het jacht onder begeleiding van reddingboot Bernardine zelf naar Medemblik kon varen. Daar zal het door het verhuurbedrijf onderwater geïnspecteerd worden op de ernst van de ontstane schade.

Bron: KNRM

Reacties