Motorjacht in problemen

Enkhuizen – De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn tweede Pinksterdag uitgevaren voor een motorjachtje in problemen op het IJsselmeer.

De twee opvarenden van het pas gekochte motorjachtje hadden deze tweede Pinksterdag uitgekozen om jacht over te varen van Aalsmeer naar Leeuwarden.

Tot Enkhuizen ging de reis redelijk voorspoedig. En na het passeren van het Naviduct werd er koers gezet richting de Friese kust.

Een aantal mijlen voorbij Enkhuizen blijkt het IJsselmeer toch wat ruiger dan verwacht. De krachtige Noordwesten wind laat het scheepje alle kanten op rollen, dit komt ook de voortstuwing niet ten goede en echt veel komt men niet vooruit.

Men besluit om te keren richting Enkhuizen maar men blijft een speelbal van de golven, enigszins in paniek door de ontstane situatie belt men 112 met het verzoek om begeleiding van een reddingboot.

Wanneer beide Enkhuizer reddingboten bij het motorjachtje arriveren worden er twee opstappers overgezet wat direct rust brengt aan boord.
Omdat het motorjachtje door de golfslag niet echt snelheid heeft werd besloten het op sleep te nemen. Eenmaal in de Haven van Enkhuizen kon het vervolgens zelfstandig afmeren.

De reddingbootbemanning werd hartelijk bedankt voor hun inzet door de twee opvarenden, zij wachten op beter weer voor hun oversteek over het IJsselmeer.

Video beelden van deze actie op : https://www.youtube.com/watch?v=Yws-75-kC5w

Bron: KNRM

Deze diashow vereist JavaScript.

Reacties