Monumenten in beweging op Open Monumentendag Hoorn

Op zaterdag 8 september zijn in Hoorn, Blokker en Zwaag ruim 50 monumenten gratis te bezoeken op de Open Monumentendag. Het is dé kans om een blik achter anders gesloten deuren te krijgen. De Open Monumentendag vindt plaats tussen 10.00  en 17.00 uur.
 
Monumenten in beweging
Wie denkt dat monumenten voor altijd hetzelfde blijven, wordt dit jaar verrast. In het afgelopen jaar zijn meerdere monumenten verbouwd en gerestaureerd. De Michaelkerk in Blokker is veranderd in een kantoor en het Museumhuis Bonck aan de Binnenluiendijk, met alles over wonen in de 17e eeuw, is opengesteld. Ook zijn de Oosterkerk en Noorderkerk, die momenteel worden verbouwd, tijdens Open Monumentendag speciaal geopend. Er zijn rondleidingen, met uitleg over de restauratie en het toekomstig gebruik.
Landelijk thema en lokale specialiteiten
Rondom het landelijke thema ‘In Europa’ vinden in Hoorn verscheidene activiteiten plaats. Er is een Europese lunch bij de fruitkassen in Blokker, in verscheidene panden zijn concerten en uiteraard is er weer een wandelroute. Vele musea in Hoorn zijn gratis te bezoeken. Nieuw zijn de rondleidingen in diverse panden (aanmelden op locatie), waar deskundige gidsen u alles vertellen over de bijzonderheden van het pand.
Een goede start op de Roode Steen
Het volledige programma staat in het programmaboekje. Dit boekje is gratis verkrijgbaar op het Stadhuis, in de bibliotheek in de binnenstad, in het Westfries Museum, bij Vereniging Oud Hoorn en bij Centrum Varend Erfgoed. Tijdens Open Monumentendag zijn de programmaboekjes verkrijgbaar op de informatiemarkt op de Roode Steen. Dit is het startpunt van Open Monumentendag met informatie, een boekenmarkt, muziek, toneel, kinderactiviteiten en de reuzenkaart van West-Friesland.
Kijk op www.hoorn.nl voor een programmaboekje en lijst van monumenten. Het programma duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Geef een reactie