Monique Bonsen-Lemmers voorgedragen als nieuwe burgemeester van Koggenland

De gemeenteraad van Koggenland heeft op 30 juni 2020 in een besloten raadsvergadering het besluit genomen om mevrouw mr. Monique Bonsen-Lemmers (54) via de commissaris van de Koning aan te bevelen bij de Minister als nieuwe burgemeester van Koggenland. 

Mevrouw Bonsen is op dit moment advocaat arbeidsrecht, registermediator en partner in een advocatenkantoor in Haarlem. Daarnaast is ze voorzitter van de Raad van Toezicht SEIN en regiovoorzitter van D66 in Zuid-Holland. Ze woont in Hillegom en komt na de installatie zo spoedig mogelijk in Koggenland wonen. 

Bestuurlijk innovatief 

De vertrouwenscommissie ziet in mevrouw Bonsen een krachtige en veerkrachtige vrouw, empathisch en betrokken. Waarom zij burgemeester van Koggenland wil worden? “Vanwege het levendige dorpsleven midden in de groene omgeving én de ambitie om bestuurlijk innovatief te zijn en te zoeken naar nieuwe wegen om inwoners bij het bestuur te betrekken”, aldus Bonsen.  

Mevrouw Bonsen heeft zich de afgelopen jaren goed voorbereid op de functie van burgemeester door stages, opleidingen en trainingen voor burgemeesters. Koggenland kan rekenen op een energieke, enthousiaste en toegankelijke burgemeester. 

Kroonbenoeming 

De komende periode wordt de aanbeveling van de gemeenteraad via de commissaris van de Koning bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelatie omgezet in een Kroonbenoeming. De planning is erop gericht om mevrouw Bonsen op 23 september 2020 in een bijzondere raadsvergadering te installeren als burgemeester van Koggenland. 

De waarnemend burgemeester Jan Franx blijft tot 23 september de burgemeesterstaken voor Koggenland uitvoeren. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *