RegioWF.nl Politie, Logo

Minder autodiefstallen in Hoorn

Hoorn – In de afgelopen 5 jaar is het aantal autodiefstallen in Hoorn flink afgenomen. Vergeleken met 2016 zijn dit jaar 14 procent minder auto’s gestolen.

Als het aankomt op autodiefstallen, lijkt Hoorn de afgelopen jaren een stuk veiliger te zijn geworden. 5 jaar geleden werden in de eerste 9 maanden van het jaar nog 36 auto’s gestolen, maar dat is dit jaar gedaald tot 31 auto’s. Sinds 2016 daalde het aantal diefstallen ieder jaar, tot 24 in 2019, alleen dit jaar is het aantal weer opgelopen. Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de Politie. 

In de onderstaande grafiek staat het aantal autodiefstallen per gemeente van Noord-Holland voor de periode van 2016 tot 2020. 

Positief nieuws 

Het dalende aantal autodiefstallen is positief nieuws voor iedereen met een auto in Hoorn. Een vermindering van het aantal diefstallen leidt namelijk tot een verlaging van de autoverzekeringspremie. Hoe kleiner de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe minder risico verzekeraars toekennen aan deze regio. Door deze manier van risicobepaling kan dezelfde auto in Hoorn veel goedkoper zijn om te verzekeren dan in Alkmaar, waar jaarlijks veel meer auto’s worden gestolen. Ik hoor graag of jullie interesse hebben om het artikel te plaatsen of dat jullie nog andere data van ons zouden willen. Alvast bedankt! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.