Meerdere diefstallen auto-onderdelen uit BMW’s in Wognum

Wognum – In de nacht van zondag 17 op maandag 18 januari 2021 zijn er auto-onderdelen uit vijf BMW’s in Wognum gestolen. Inbrekers bleken de BMW’s van binnen te hebben gestript en daarbij het stuur, de airbag en het navigatiesysteem te hebben gestolen.

Met een speciale zender hebben de auto-inbrekers het signaal van de autosleutel binnenshuis opgevangen waardoor de autodeur werd ontgrendeld. Vervolgens konden ze met weinig moeite de auto-onderdelen demonteren.

Van drie van deze diefstallen werden de daders op beeld vastgelegd.

Mobiel banditisme

Dit soort auto-inbraken worden meestal gepleegd door rondtrekkende, vaak Oost-Europese dadergroepen. Zij komen daarvoor specifiek naar Nederland en stelen de auto-onderdelen op bestelling. Dit fenomeen valt onder ‘mobiel banditisme’.

Avondklok

Ondanks de avondklok zijn deze inbrekers ook de afgelopen tijd actief in ons land; meestal tussen 03.00 en 05.00 uur ’s ochtends. Ze zijn te herkennen aan hun rugtas met daarin gereedschap, een zender en de buit. Ze verplaatsen zich lopend, op de fiets of soms op een stepje door woonwijken op zoek naar geschikte auto’s.

Vakantieparken

De politie weet inmiddels dat deze criminelen geregeld samen verblijven in budgethotels of in huisjes op vakantieparken. Over het algemeen houden ze overdag de gordijnen gesloten en is er ’s nachts niemand aanwezig.

Geregeld staan er zowel een huurauto met een Nederlands kenteken als een auto met een Oost-Europees kenteken geparkeerd bij het hotel of vakantiehuisje. Ook wordt de reservering vaak gemaakt door een persoon binnen de criminele organisatie die zelf niet meereist naar Nederland.

Vragen

  • Wie herkent een of meer van de auto-inbrekers in Wognum?
  • Wie weet waar ze op dit moment verblijven?
  • Zijn er hotels of vakantieparken waarvan u vermoedt dat er auto-inbrekers verblijven?
  • Ziet u verdachte personen op straat tussen 3 en 5 uur met een rugzak? Bel 112.

Afbeeldingen

  • verdachten Wognum
  • verdachten Wognum
  • verdachten Wognum
  • verdachten Wognum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.