McDonald’s Enkhuizen voorkomt ’Project X’

ENKHUIZEN – McDonald’s Enkhuizen bedacht een stunt voor ’alle geslaagden’, maar zakte zelf voor het examen. In een bericht op Facebook kondigde het bedrijf aanvankelijk aan dat alle geslaagde leerlingen van het voortgezet onderwijs zaterdag een gratis menu konden halen. Dat bericht verspreidde zich sneller dan McDonald’s verwachtte.
In het eerste bericht dat Mc Donald’s Enkhuizen op Facebook plaatste werd niets vermeld over de woonplaats of school van de geslaagden. Het bericht werd daardoor honderden keren gedeeld op Facebook en kreeg een nog veel groter aantal likes. Bij het bedrijf begon een lampje te branden: Hier dreigde een ’Project X’ te ontstaan, omdat nu fastfoodliefhebbers uit het hele land naar Enkhuizen konden afreizen.
Het bericht werd daarom haastig aangepast met de mededeling ’Oops, wij zijn een beetje gezakt voor ons Facebookexamen. We bedoelen natuurlijk dat speciaal de leerlingen van het RSG Enkhuizen, Martinus College, Praktijkschool en Clusius College Grootebroek van een gratis McMenu mogen genieten, omdat zij vandaag hun diploma hebben gehaald.”
Daarbij werd ook een limiet van 750 gesteld, tussen 14 en 17 uur op zaterdag. De geslaagden moesten cijferlijst en ID meenemen. De reacties van de Facebookers waren teleurgesteld, maar niet zelden met humor: ’Ik zit al in de trein vanuit Eindhoven’ en ’Speciaal een hotel bij jullie in de buurt geboekt, en dan dit’.
Bron: NHD.nl foto: streetvieuw

Reacties