McDonald’s en wethouder Esther Heutink-Wenderich ruimen samen zwerfafval op

Enkhuizen, 22 maart 2021 – De crew van McDonald’s restaurant Enkhuizen heeft samen met wethouder Esther Heutink – Wenderich en buurtbewoners fanatiek meegedaan aan Landelijke Opschoondag. Deze dag is een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon, waarbij bedrijven, gemeenten en vrijwilligers in het hele land samen de strijd aangaan tegen zwerfafval. Nieuw dit jaar was de oproep van McDonald’s aan buurtbewoners om niet alleen te helpen met zwerfafval maar om ook data te verzamelen.
Voor het McDonald’s restaurantteam in Enkhuizen is het elke dag Landelijke Opschoondag. Elk stukje zwerfafval is hen een doorn in het oog. Daarom ruimen zij elke dag zoveel mogelijk zwerfafval op, niet alleen op het eigen terrein maar ook in de wijdere omgeving met een speciale bakfiets, zo wordt wekelijks een grote zwerfafvalronde gemaakt op het bedrijventerrein Schepenwijk. Restaurant Manager Rick van Zon: “We doen er met onze Crew in Enkhuizen iedere dag zoveel mogelijk aan om het gasten makkelijk te maken afval op te ruimen. En meerdere keren per dag ruimen onze medewerkers de wijde omgeving op. Toch belandt er nog steeds afval op straat en daar blijven we tegen strijden. Ik ben wethouder Heutink-Wenderich dankbaar dat ze ons hierbij helpt.
Wethouder Esther Heutink-Wenderich: “Ondernemers kunnen het goede voorbeeld geven om een omgeving schoon te houden en Restaurant Manager Rick van Zon doet dat met zijn McDonald’s team. Heel goed om iets verder te kijken dan je eigen straat lang is. Zo heeft McDonald’s de gemeente gevraagd om de sleutels van een aantal prullenbakken om deze voor ons te leggen. Een lege afvalbak nodigt uit om afval weg te gooien. Hiermee geeft het restaurant het goede voorbeeld en inspireert het hopelijk ook andere ondernemers om de handschoen op te pakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.