Man verbrand handen bij noodvuurwerk op ijselmeer

Medemblik – Dinsdagmiddag 12 juni, aan het eind van de middag, zijn de KNRM reddingboten Bernardine en ’t Span uitgevaren voor een vaartuig in problemen ten Noorden van vogeleiland De Kreupel. Een zeiljacht had een staaldraad in de schroef gekregen en was daardoor onbestuurbaar geworden.
De bemanning van reddingboot Bernardine trof in de nabijheid van de opgegeven positie een bruin zeiljacht aan waarvan de opvarenden wijzen in de richting een wit klein zeilschip.
Terplaatse gekomen bij het betreffende zeiljacht bleek dat het een staaldraad in de schroef had gekregen, maar dat de bemanning die zelf weer had kunnen verwijderen. Daardoor kon jacht weer zelfstandig varen. Het roer was hierbij wel zwaar beschadigd geraakt en bleek grotendeels afgebroken.
Reddingboot ’t Span werd door de Kustwacht bedankt en ging retour Andijk terwijl reddingboot Bernardine stand-by mee met het jacht mee vaart richting Stavoren, waar het jacht later afgemeerd werd.
In Stavoren bleek dat vanaf het incidentschip 6 parachutefakkels afgestoken zijn en 4 handstakellichten. Echter heeft niemand dit waargenomen en op gereageerd. Hierbij heeft de betreffende opvarende beide handen verbrand en die gekoeld in een puts water. Door te toeteren en te roepen is de aandacht getrokken van een passerend vaartuig, die vervolgens de Kustwacht heeft aangeroepen en de KNRM gealarmeerd heeft.
Bron: KNRM.nl

Geef een reactie