Man uit Hoorn aangehouden in crystal meth-lab

Montfoort – Op 6 augustus viel de Landelijke Eenheid, onder gezag van het Landelijk Parket, een crystal meth-lab in Montfoort binnen. Het lab was in bedrijf en de professionele en omvangrijke productielocatie lag verborgen onder een flinke bult klei. Twee mannen van 53 en 50 jaar werden aangehouden. Ook de eigenaar van het terrein, een 59-jarige man, werd aangehouden. De mannen zijn woonachtig in Zaandam, Hoorn en Montfoort.

De rechter-commissaris in Den Bosch heeft zojuist de bewaring voor veertien dagen bevolen.  

Doorzoekingen
De productielocatie bevond zich in een zestal geschakelde zeecontainers die waren bedekt onder een laag dijkverzwaringsklei. De locatie en de ingang daarvan waren zodanig afgeschermd dat deze op luchtfoto’s en vanaf de openbare weg niet te zien waren.

Naast ruim 4 kilo methamfetamine (kristallen), troffen de rechercheurs ook 96 liter methamfetamine-olie aan, diverse grondstoffen voor de productie van drugs en drugsafval. Op het terrein werden twee voertuigen aangetroffen, deze werden doorzocht en in beslag genomen.

Ontmanteling drugslab
Na de inval in het lab moest de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) het chemische proces uiterst voorzichtig stoppen en het materiaal afvoeren. De Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid gaat verder met het onderzoek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.