Man in been gestoken tijdens straatroof

Enkhuizen – Een 39-jarige man is donderdagochtend door een voor hem onbekende man beroofd en in zijn been gestoken op de Gerard Brandtweg.

Rond 05.30 uur stond het slachtoffer te wachten op zijn lift om naar het werk te gaan. Op een gegeven moment kwam er een man op hem aflopen die vanuit het niets een mes trok. Het slachtoffer sloeg op de vlucht maar viel door onbekende oorzaak. Zijn belager kwam op hem afgerend en stak hem in zijn been. Nadat de belager het slachtoffer had gestoken, vluchtte hij in de richting van de Sebastiaan Centenweg. Het slachtoffer werd met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer droeg ook een rugzak bij zich welke werd teruggevonden. Door de shock, weet de man niet of hij de rugzak is verloren tijdens het vluchten of dat zijn belager de rugzak van hem heeft afgepakt. Bij de politie is het volgende signalement bekend;

-Man

-Tussen de 35 en 40 jaar oud

-Ongeveer 1,70 meter

-Stevig, gespierd postuur

-Donkere baseball cap

Getuigen die iets gehoord of gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Reacties