Maak kennis met aangepast watersporten

Laat uw handicap achter op de steiger!
Op zaterdag 30 juni organiseren WSV Hoorn, Kanovereniging Flevo, Supspirit en Team Sport de Waterdag. Een evenement waar sportliefhebbers met een beperking kennis kunnen maken met verschillende watersporten.
De Waterdag vindt plaats bij Watersportvereniging Hoorn. Er kan in zeilboten en kano’s gevaren worden. Ook kunt u ervaren hoe het is om te suppen. De hele dag is zo georganiseerd dat mensen met een beperking zorgeloos kunnen genieten van de watersport.
Faciliteiten bij de vereniging
Zowel sporters met een fysieke, visuele, auditieve als verstandelijke beperking zijn welkom bij de Waterdag. Parkeren kan op het eigen terrein van Watersportvereniging Hoorn. Het adres is Julianapark 1. Er is bij de vereniging een aangepast toilet aanwezig. En een traplift naar de kantine. Als u iemand nodig heeft om u te begeleiden, dan kan dat uiteraard.
Ervaren begeleiding op de kant en op het water
Tijdens de Waterdag is er ervaren begeleiding aanwezig. Kanovereniging Flevo heeft al een G-Team en bij WSV Hoorn wordt door de afdeling Sailability al 4 jaar met succes door mensen met een beperking gezeild. Bij de verenigingen staat veiligheid hoog in het vaandel en ook deze dag zullen de vrijwilligers er alles aan doen om u veilig te laten sporten. Er zijn reddingsvesten en er is een tillift om de sporters in en uit de boot te helpen als dat nodig is. Twee begeleidingsboten zijn constant aanwezig om te zorgen dat op het water alles veilig verloopt. Deelname blijft wel op eigen risico.
Zo bereidt u zich voor
U zorgt zelf voor uw eigen eten en drinken. Het wordt aangeraden warme kleding aan te trekken. En voor de zekerheid een tweede set kleding mee te nemen. Houd ook rekening met het weer; regenkleding, een pet en zonnebrandcrème meenemen is verstandig. Verder moet u vooral genieten van de Waterdag. Het motto is: ‘Laat uw handicap achter op de steiger!’
Goed om te weten
De Waterdag is op zaterdag 30 juni. U bent welkom vanaf 10.00 uur. Rond 16.00 uur is de Waterdag afgelopen. Deelname is gratis en u hoeft zich niet aan te melden. Ervaren aangepast watersporters zijn ook welkom, maar bij veel belangstelling krijgen nieuwelingen voorrang.
Meer informatie over de Waterdag
Het initiatief voor de Waterdag is voortgekomen uit de Doedag 2017. De Doedag is een evenement van Team Sport van de gemeente Hoorn, samen met verschillende partners op het gebied van aangepast sporten.
Meer informatie over aangepast zeilen en kanovaren vindt u op de website van www.sailability.nl/wsv-hoorn en www.kv-flevo.nl.  U kunt ook bellen met iemand van de vereniging:  06 12731883 Wilt u meer weten over aangepast sporten in het algemeen? Bezoek dan de website www.unieksporten.nl

Geef een reactie