Maaike Boogaard als eerste Nederlandse profwielrenster weer in actie

Wielrenster Maaike Boogaard uit Zwaag zal de eerste Nederlandse elite wielrenster zijn die weer in wedstrijdverband in actie komt. De 21-jarige wielrenster van de Italiaanse-Sloveense wielerploeg Ale – BTC Ljubljana rijdt vrijdagavond 19 juni de GP Plastika Virant. Dat is een criterium in het Sloveense Komenda. “Ik kijk er onwijs naar uit om gewoon weer te genieten van het afzien en aanvallend te koersen”, aldus Boogaard. Zij is inmiddels alweer enkele weken in Slovenië, waar haar vriend woont en ze normaliter een groot deel van het jaar verblijft.

De GP Plastika Virant wordt verreden voorafgaand aan de Tadej Pogacar Cup, die vernoemd is naar Tadej Pogacar. “De wedstrijd is eigenlijk zijn koers”, legt Boogaard uit. De Sloveen die in 2019 derde werd in de Ronde van Spanje komt uit Komenda. “De Cup is alleen voor elite mannen, maar de vrouwen, junioren en oudere renners starten in de GP Plastika Virant. We gaan een criterium rijden over een ronde van ruim een kilometer, die wordt afgewerkt als een puntenkoers. Elke sprint verdienen de eerste vier renners punten en wie de meeste punten haalt is de winnaar.”

‘Wedstrijden rijden doe ik het allerliefste’

In Slovenië worden zondag ook dat nationale kampioenschappen verreden, de eerste door de UCI weer toegestane wedstrijden sinds de coronacrisis midden maart een voorlopig einde betekende van het internationale wielerseizoen. Voor veel renners zal de wedstrijd dan ook een mooie test zijn. Ook voor Boogaard is het dat, al zal zij uiteraard het kampioenschap niet rijden; “Ik kijk er ook naar uit om weer tactisch te moeten zijn en echt die adrenalinekick te krijgen van risico’s durven nemen. Wedstrijden rijden is echt iets wat ik het allerliefste doe en het is mooi om mezelf na zo’n lange tijd weer eens te kunnen testen en te zien hoe het met de vorm staat.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.