Lidl stopt langzaam met verkopen van rookwaar: 2022 alle winkels rookvrij

Regio – Dit jaar maakt Lidl 150 filialen rookvrij. Dat wil zeggen dat er geen tabakswaren meer te koop zijn. Deze 150 filialen volgen op de 70 filialen die in 2019 al rookvrij zijn gemaakt. Zo laat de winkelketen weten.

Lidl gaat het jaar 2020 voortvarend van start. Eind januari worden in de volgende filialen al geen tabakswaren meer verkocht: Meppel, Steenwijk, Zwolle, vijf filialen in Zeeuws Vlaanderen, Breda, twee filialen in Amsterdam, twee filialen in Sittard, Houten, Zoetermeer, Utrecht en Vleuten. De overige van de 150 filialen zullen volgen gedurende de rest van het jaar.


Ook medewerkers van Lidl worden gestimuleerd om te stoppen met roken. Lidl biedt hen kosteloos een ‘stoppen met roken’-training aan. Zo willen ze haar medewerkers helpen met het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.


Sinds begin 2019 heeft Lidl een samenwerking met Alliantie Nederland Rookvrij. De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het  Longfonds.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.