Leerlingen IBS Elif ontbijten in stadhuis

Hoorn – Op woensdag 7 november ontbeten leerlingen van de Islamitische Basisschool Elif uit Hoorn samen met het college van burgemeester en wethouders in het stadhuis. Dit Burgemeestersontbijt is onderdeel van de week van het Nationaal Schoolontbijt.
De kinderen, hun juf, de burgemeester en wethouders praatten gezellig met elkaar onder het genot van boterhammen, een kopje thee en vers fruit. Niet alleen het belang van gezond ontbijten werd besproken, maar ook van alles en nog wat over onze stad.
Na afloop ontvingen de leerlingen uit handen van burgemeester Jan Nieuwenburg een cheque voor de Stichting Kinderpostzegels. Dat is dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Eén van de projecten van de Stichting is het aanbieden van kinderfeestjes voor de héle klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buiten de boot valt. Net zoals bij het Nationaal Schoolontbijt.
Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 16e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet ontbijten. Of niet altijd of niet gezond. Zo’n 275 gemeenten doen mee met het Burgemeestersontbijt. Meer informatie vindt u op www.schoolontbijt.nl.

Geef een reactie