Koningsdag vrijmarkt Enkhuizen in gevaar?

Enkhuizen – De Oranjevereniging Juliana heeft aangegeven de vrijmarkt op het Koperwiekplein in Enkhuizen niet meer te organiseren.

Zoals elk jaar is er op 27 april een vrijmarkt op het Koperwiekplein in Enkhuizen. De vereniging zorgde voor vergunningen, zodat de vroege vogels al snel konden handelen. Maar dat lijkt nu in gevaar te komen, omdat de Oranjevereniging dit niet meer organiseert en er nog geen vergunning is aangevraagd.

De Oranjevereniging Juliana heeft verklaard via de mail dat zij geprobeerd hebben om het te organiseren. Maar geen goeie mogelijkheden hebben om het nog een keer te kunnen doen. “De wet en regelgeving word steeds meer vernieuwd” Verteld Harry Groot voorzitter van de Oranjevereniging Juliana. ”Dit maakt het ons lastig om het nog een keer te organiseren. Ook met te kort aan vrijwilligers die op vakantie zijn tijdens schoolvakanties”

Onze redactie heeft Gemeente Enkhuizen om commentaar gevraagd, maar die wees ons naar een ”artikel” dat er al aandacht aan besteed was. Wel geven ze aan dat er een nieuwe organisatie nodig is.

Reacties

%d bloggers liken dit: