Koeien lekker te wandel in Hoorn

Hoorn – Omstreeks 01:34 uur zagen surveillerende agenten op de Westerdijk ter hoogte van de Sterrenflats twee koeien lopen. Deze twee koeien liepen gemoedelijk richting de binnenstad van Hoorn. Bij het zien van de politie gingen ze er vandoor. Ze rende over de Westerdijk richting de Dubbel Buurt. Omdat de agenten de twee koeien richting de binnenstad niet zo’n goed idee vonden zijn ze er achter aangegaan. De koeien wilde niet stoppen en waren niet van plan zich zomaar over te geven

Op de Dubbel Buurt werden ze staande gehouden. De koeien gedroegen zich recalcitrant en wilde niet meewerken aan de vaststelling van hun identiteit. Omdat ze telkens er vandoor wilde gaan zijn er meerdere collega’s ter plaatsen gekomen om de koeien te vangen. Uiteindelijk gaven de koeien zich over en kon hun identiteit worden vastgesteld. Aan de hand van het oormerk hebben wij de boer kunnen achterhalen.
Wij hebben de koeien overgedragen aan de boer en geassisteerd bij het inladen van de koeien. De boer vertelde dat ze in een wei langs de Westerdijk stonden. Wij zijn met de boer meegereden en hebben voor de zekerheid nog even een telling gedaan. Alle koeien bleken aanwezig te zijn.
Bron: Politie basisteam Hoorn

Reacties