Kluisjescontroles middelbare scholen Enkhuizen en Stede Broec 

Dinsdag 29 november was het weer zover: de kluisjescontrole op de middelbare scholen in Stede Broec en Enkhuizen. De politie en de gemeente kwamen onaangekondigd langs en controleerden naast alle kluisjes, ook andere ruimten zoals klaslokalen en toilettenEr ismet behulp van honden gecontroleerd op aanwezigheid van drugs of vuurwerk. ’s Ochtends werden gelijktijdig het RSG in Enkhuizen en Martinuscollege in Stede Broec bezocht.  In de middag waren het Vonk College en de Praktijkschool Westfriesland aan de beurt.

Bij een aantal kluisjes, toiletten en schooltassen sloeg de hond aan. In één kluisje werd een aantal joints aangetroffen en in een toilet twee zakjes wiet. De politie heeft de drugs in beslag genomen. De directie heeft vervolgens contact opgenomen met de ouders van de betreffende leerling.

Signaal afgeven

De directies van de scholen zijn tevreden over de actie. Met deze controles wordt een duidelijk signaalafgegeven aan de leerlingen: drugs, wapens en vuurwerk worden niet getolereerd op school. Ook burgemeester Wortelboer (Stede Broec) en burgemeester Van Zuijlen (Enkhuizen) onderschrijven het belang van periodieke controles. Burgemeester Wortelboer: ‘Je veilig voelen moet normaal zijn, zeker op school of in de directe omgeving daarvan. Maar gezien de recente gebeurtenissen is dat geen vanzelfsprekendheid. Deze keer is er weinigaangetroffen, maar dat wil niet zeggen dat er geen controles meer nodig zijn. Het blijft een onderdeel van onze aanpak.’ Burgemeester Van Zuijlen vult aan: ’De middelbare scholen in de regio hebben samen afspraken gemaakt om de veiligheid op scholen te verbeteren. Daar geven we met deze periodieke controles invulling aan. Als blijkt dat leerlingen grenzen overschrijden, heeft dat gevolgen. Zo werken we samen met de schooldirectie en de politie aan een veilig schoolklimaat.’

Geef een reactie