Kluis Enkhuizer begraafplaats weer terug

ENKHUIZEN – De kluis die begin april van de begraafplaats in Enkhuizen is gestolen, is weer gevonden. Inclusief een urntje en asresten van een overleden baby’tje.

Bart Boersma was aan het vissen toen hij opeens de kluis zagen liggen. Toen hij ging kijken bleken er spullen erin te zitten, maar ook het urentje van de baby. Helaas waren er van de boekjes die in de kluis lagen niet veel meer van over, helaas was de urn ook van karton, waardoor die ook schade opliep. Maar het as wat er in zat, kon nog gered worden. Het kindje krijgt een nieuw urntje en die wordt dan aslnog in de aanbouw van de muur gezet. Uit respect heeft Bart een bloemetje neer gelecht op de plek waar de kluis is gevonden.

De kluis stond in het kantoortje en was uit een muur gesloopt. Een domme keus, aangezien er niets van financiële waarde in lag. Ware het niet dat in de kluis ook een dag daarvoor een urntje en in plastic verpakte as van een doodgeboren kindje was opgeborgen. Daarom werd een oproep gedaan aan de dieven om dat in ieder geval terug te bezorgen. Deze week vond een Enkhuizer de opengewrikte kluis in een sloot langs de Elsenburg. Beheerder Feike van Gangelen van de gemeentelijke begraafplaats heeft meteen de familieleden op de hoogte gesteld van de vondst. ,,Dat is het belangrijkste”, zegt hij. De jonge ouders kunnen nu alsnog – met een nieuwe urn – de as van het kindje een passend plekje geven.

Bron:NHD.nl

Aanvulling tekst: RegioWF.nl

Fotos: Regiowf

Reacties