Kinderwens wordt uitgevoerd met ‘Raphaëlla’s Natuurmarkt’

Op zondag 31 maart realiseren Raphaëlla (11) en de gemeente Hoorn haar wens: een natuurmarkt waar iedereen kennis kan maken met de natuur. De markt is tussen 10.00 en 16.00 uur bij MAK Blokweer. De toegang is gratis.

Raphaëlla van basisschool De Rank deed vorig jaar mee aan de Hoornse Schooldag van de Duurzaamheid. Ze won de 1e prijs met haar gekleurde kinderwens. 

 

Met de markt wil Raphaëlla dat meer mensen zich bewust zijn van de wereld om hen heen. Raphaella’s natuurmarkt is samen met de Natuur- en Levende Tuinendag en MAK’s’ Biomarkt. Met dieren, lezingen, biologische producten en diverse activiteiten valt er van alles te ontdekken over de natuur.

 

Activiteiten voor jong en oud

Bij de Natuur- en Levende Tuinendag zijn vertegenwoordigers van de KNNV aanwezig. Zij geven deskundig advies en beantwoorden vragen over tuinen. Er staan kramen met onder andere plantenmateriaal, zaden en informatie. Er is een interactieve watertafel waar jong en oud kan spelen met water. Voor kinderen is er doorlopend een knutselactiviteit. Zij kunnen zelf een insectenhotelletje maken om thuis op te hangen. Raphaella’s Natuurmarkt sluit hierbij aan, met onder andere: een afvalcoach van HVC en een imker die uitleg geeft over honing en bijen. Ook zijn er biologisch gekweekte planten en gerecyclede producten te koop.

 

Meer informatie

De markt is op zondag 31 maart van 10:00 tot 16:00, op het terrein van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker. Tijdens de markt zijn het bezoekerscentrum, de kijkboerderij en het natuurpark geopend. Toegang is gratis. Honden zijn niet toegestaan. Kijk voor het complete programma op www.mak-blokweer.nl

 

Reacties

%d bloggers liken dit: