Kermis in Westwoud gaat in aangepaste vorm door

Westwoud – Van 21 tot 25 augustus aanstaande vindt de jaarlijkse kermis in Westwoud plaats. 
Vanwege corona gebeurt dit in aangepaste vorm. 

Het kermisterrein is dit jaar kleiner dan andere jaren en wordt afgezet met hekken. Ook zijn er geen grote attracties, worden er verplichte looproutes aangebracht en zijn desinfectiemiddelen beschikbaar. Bezoekers bij de horeca(De Schalm) wordt gevraagd zich bij aankomst te registreren en vooraf te reserveren. Bij De Schalm krijgt iedereen een zitplaats toegewezen. 

Burgemeester Michiel Pijl: “In samenspraak met de exploitant en De Schalm hebben we zorgvuldig gekeken naar wat er vanwege corona wel en niet mogelijk is dit jaar. Dit heeft geresulteerd in een gedegen plan van aanpak, dat is opgesteld door het kermiscomité en De Schalm. Hier heb ik veel waardering voor. Ik ben heel blij dat de kermis door kan gaan. Veel mensen kijken hier immers enorm naar uit. Ik doe een beroep op alle kermisbezoekers: pak je verantwoordelijkheid en neem geen risico’s. Gebruik je gezonde verstand en volg de regels. Zo kan iedereen genieten.”

Kermisborrels

Ook de thuisborrels zijn dit jaar anders dan anders. Burgemeester Pijl: “Het aantal besmettingen in Nederland neemt toe. Het is natuurlijk het meest verstandig om helemaal geen borrels te houden. Degenen die toch een borrel organiseren roep ik met klem op om zich aan de adviezen van het kabinet te houden. Nodig maximaal zes bezoekers thuis uit, spreek vooral buiten af, en houd 1,5 meter afstand. Ik realiseer me dat dit een grote verantwoordelijkheid is en niet altijd even makkelijk. Maar ieders gezondheid staat nu voorop. We moeten dit samen doen. Niemand zit te wachten op een nieuwe coronagolf. “

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.