Kalveren omgekomen bij grote brand in stal Zwaagdijk-Oost

Zwaagdijk-Oost – Bij een grote brand in Zwaagdijk-oost zijn zover bekend 23 kalfjes om het leven gekomen. De brand werdt rond 18:00 gemeld aan de Zwaagdijk.
De brandweer rukte direct groot uit, omdat er nog kalveren aanwezig waren in de brandende stal. De brandweer heeft 85 koeien en kalveren in veiligheid gebracht. Sommigen van hen raakten gewond en werden behandeld door een dierenarts. Het aantal overleden kalveren kan nog oplopen als de toegang tot de stal weer bereikbaar is. Een sloopkraan zal de stal langzaam gaan slopen, zodat de brandweer de laatste brandhaarden kan blussen. De brandweer zal laat op de avond nog bezig zijn met nablussen. Voor er zover bekend is zijn er geen mensen gewond geraakt en zijn de woningen die naast de gelegen stal staan gespaard gebleven.
Lees ook: Brandweer groot uitgerukt voor grote brand in stal Zwaagdijk-oost.
Bij de brand kwam veel rook vrij, daarom werdt er aangeraden ramen en deuren te sluiten. Brandweerlieden uit verschillende regio’s waren ter plaatse. Omstreeks 20.45 uur gaf de brandweer het sein ’brand meester’ af.
Dierenarts
De gewonden koeien en kalveren die gered waren konden direct geholpen worden door een klaarstaande dierenarts. Verschillende koeien en kalveren hadden door de brand wat verwondingen opgelopen, de dierenarts die ter plaatse stond kon direct hulp bieden.

Geef een reactie