JONGEREN TERRORISEREN VERSTANDELIJK BEPERKTEN: ‘BEWONERS BANG EN SLAPEN SLECHT’

ENKHUIZEN – De Enk in Enkhuizen, woonvoorziening voor verstandelijk beperkten, wordt sinds een paar weken ’s nachts geterroriseerd door pubers. Stenen en kluiten worden tegen de slaapkamerramen gegooid. “De bewoners zijn bang, en slapen er ook slecht door”, vertelt een medewerker.

‘Dit is geen normale puberstreek’
“Met name twee bewoners aan de voorzijde van De Enk zijn het mikpunt van het drietal”, legt medewerkster Vera Weel uit. “Dit is geen normale puberstreek, het is erger en het brengt veel onrust onder de bewoners teweeg. Ze staan hier dan met capuchons op en sjaals over hun hoofd.”

‘Ze weten niet wat ze aanrichten’
De medewerkers hebben een bericht op Facebook geplaatst om de overlast te stoppen. “We hebben ook melding gemaakt bij de politie, maar hopen ook zo de ouders van deze jongeren te bereiken. Want die pubers weten niet wat ze aanrichten, maar dit moet nu ophouden”, aldus Weel.

Op Facebook reageert politica Stella Quasten: “..het heeft op vele vlakken impact en trekt op zowel de bewoners als begeleiding een zware wissel en dat zou niet moeten.”

Reacties